Komfyrvakt

Tørrkoking på komfyren er årsak til omtrent 12 prosent av alle boligbranner her i landet.

I tillegg kommer feil på elektriske komfyrer som også kan resultere i brann. For å unngå denne brannfaren er løsningen å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den er i bruk. I tillegg passer komfyrvakten på komfyren om vi skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres på veggen over komfyren og strømbryteren monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Det er altså bare sensoren som er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Påbudt fra 2011 Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller ifm rehabilitering av kjøkken. Men brannfaren er ikke mindre i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan fort glemme å slå av komfyren.

Argus komfyrvakt Argus består av en diskret sensor som monteres på veggen over komfyren. Sensoren er batteridrevet og kommuniserer trådløst med selve bryterenheten som monteres inni kjøkkeninnredningen bak komfyren. Argus har markedets smaleste bryter noe som gjør at den fint kan plasseres bak skuffer eller hyller i kjøkkeninnredningen.

God sikring mot brann gir billigere forsikring

De aller fleste forsikringsselskap gir sin kunder bedre vilkår dersom boligen er godt sikret mot brann. Komfyrvakt er et viktig tiltak som reduserer brannrisikoen betydelig. Argus komfyrvakt er godkjent av Forsikringselskapenes Godkjenningsnevnd i tillegg til at løsningen er testet og godkjent i henhold til ny standard for komfyrvakter. Det gir også deg som kunde en garanti for at Argus gir god brannsikring på kjøkkenet ditt.

Ikke nøl med øke brannsikkerheten for det kjæreste du har. Ta kontakt med din nærmeste Norgeseliten-elektriker for å avtale installasjon eller for mer informasjon om brannsikring av boligen din.

to top

opp